Fondssparing

Ønsker du langsiktig sparing med avkastning er fondssparing alternativet. Det er også et godt alternativ til en sparekonto. Enkelt av fondssparingene har også skattefordeler.

SPARING I FOND kan være et godt alternativ til sparekonto, spesielt om man tenker langsiktig.
Det kan gi høyere avkastning, men har også en høyere risiko.

  START FONDSSPARING

Du blir enkelt kunde igjennom via nettbanken, under "min oversikt". Logg deg inn med BankID, så er du i gang. 

Sparing i aksjefond er å plassere pengene i mange aksjer samtidig, sammen med andre sparere. Dette minimerer risikoen i forhold til å handle enkeltaksjer. I tillegg har alle fond en profesjonell forvalter til å styre investeringene. Dette gjør at du ikke trenger mye forkunnskaper eller å holde deg oppdatert på hva som skjer på børsen og i markedet.

Sparing i fond bør være langsiktig. Har du en lang horisont på sparepengene vil fond historisk sett gi en høyere verdistigning på pengene enn i vanlig bankkonto.

Vi tilbyr kjøp og salg av verdipapirfond gjennom Norne Securities. Der kan du velge blant mange fond fra ett utvalgt av kjente forvaltere som DNB Asset Management, Eika Kapitalforvaltning, Holberg Fondene, Odin Forvaltning og SKAGEN.

Se hvordan det gikk med Norne Securites sine fond

Ofte stilte spørsmål og svar

Ulike måter å spare i fond

Aksjesparekonto (ASK)
Alle som sparer i fond bør opprette en aksjesparekonto. Det gir mer fleksibilitet og du utsetter skatten til når du faktisk skal ta ut hele eller deler av gevinsten.
Individuell pensjonssparing (IPS)
Sparing til pensjon med skattefordel. På linje med ASK er dette også en nyhet og gavepakke fra regjeringen til fondssparere som kom i 2017. Spar inntil 40.000 kr i året og få 22 % i fradrag på skatten. Alt du sparer i IPS er unntatt formueskatt, og du betaler ikke skatt på gevinsten før du tar ut pengene. Utbetaling skjer ved fylte 62 år og strekker seg til du er minst 80 år.

(NB. Du betaler alminnelig inntektskatt på alt, for tiden 22 %, gjelder både innsatt beløp og gevinst.)