Foto: Jon Sagbakken/Arbeidets Rett

Pressemelding 29.05.2024:

Tolga-Os Sparebank etablerer kontor på Hamar

- Etter tidenes vekst og resultat i 2023 er vi rigget og klare for å klatre mot neste nivå, sier administrerende banksjef Per Arild Eggen som planlegger å klippe snora til et nytt avdelingskontor på Hamar i løpet av høsten 2024.

- Hamar er et fryktelig spennende område for oss og et naturlig valg for videre vekst 18 år etter en særdeles vellykket etablering på Elverum, sier Eggen.

Tolga-Os Sparebank gikk i oktober 2021 inn i LOKALBANK-alliansen sammen med ni andre lokalbanker med mål om å skape et fellesskap hvor hver enkelt bank bevarer sin selvstendighet samtidig som fellesskapet samarbeider om blant annet IT-løsninger for å utnytte de stordriftsfordelene som ikke er i konflikt med selvstendigheten. Alle bankene har, i likhet med Tolga-Os Sparebank, en strategi om god tilgjengelighet for kundene og at bankens rådgivere skal være nært kundene.

- For å bevare selvstendigheten vår må banken fortsette å vokse. Dette gjør vi ved å etablere oss i vekstmarkeder. Hamar som pendlerby til Oslo og forventa økt bosetting i forbindelse med stor-sjukehus gjør dette til et godt strategisk valg og et naturlig neste steg for oss. Hamar trenger en LOKALBANK, konstaterer styreleder Bjørg Ryen og viser til at LOKALBANK-alliansen ikke har noen andre banker på denne siden av Oslo.

Banken planlegger nå et rådgivningskontor med tre privatmarkedsrådgivere på Hamar og at bedriftsmarkedet i første omgang betjenes gjennom at bankens bedriftsrådgivere på Elverum tar turen til Hamar.

Gjennom LOKALBANK-alliansen tilbyr Tolga-Os Sparebank blant annet forsikringer i Frende Forsikring som gjennom etableringen vil bli et tydelig alternativ til Fremtind Forsikring som nå vil få en større markedsandel i Hamar etter at Fremtind Forsikring og Eika Forsikring har gjennomført sin sammenslåing.

- Det er noen brikker som skal på plass før vi håper å kunne klippe snora utpå høstparten en gang. Vi må både finne oss egnede lokaler og solide ansatte. Vi har allerede en rådgiver ansatt og klar i Pål Marthinsen som skulle være en velkjent skikkelse for mange kunder i Hamar-markedet etter å ha jobbet som rådgiver i flere banker der de siste 20 årene. Samtidig gleder vi oss veldig til å finne enda to solide rådgivere til. Den prosessen begynner vi på umiddelbart, forteller Eggen.

 

Fakta Tolga-Os Sparebank:

  • Selvstendig sparebank etablert i 1865
  • Hovedkontor på Tolga, avdelingskontorer på Os, Tynset, Folldal og Elverum.
  • 41 ansatte
  • Forretningskapital på 7 milliarder pr. 31.03.24
  • Årsresultat etter skatt 2023: 70,3 mill.
  • Medlem av LOKALBANK-alliansen sammen med Sparebank 68 grader nord, Askim og Spydeberg Sparebank, Drangedal Sparebank, Sparebanken DIN Telemark, Stadsbygd Sparebank, Aasen Sparebank, Ørland Sparebank, Nidaros Sparebank og Selbu Sparebank. Alliansen slår seg i løpet av høsten 2024 også sammen med De Samarbeidende Sparebanker (DSS) som består av Flekkefjord Sparebank, Lillesands Sparebank, Luster Sparebank, Spareskillingsbanken, Søgne og Greipstad Sparebank og Voss Sparebank.
  • Er også en del av Frendegruppen som i tillegg til nevnte LOKALBANK- og DSS-banker også består av Sparebanken Vest, Sparebanken Sør, Sparebanken Øst og Varig Forsikring.

 

For ytterligere kommentarer eller opplysninger kontakt administrerende banksjef Per Arild Eggen (tlf. 947 90 750) eller styreleder Bjørg Ryen (tlf. 992 97 481).